Samsung spreman da skreše cenu i za novi Galaxy S7?!

Otkup MobilnihOtkup mobilnih telefona Beograd, Otkup Samsung telefona Beograd, VestiLeave a Comment

Samsung je u 2015. godini predstavio nekoliko sjajnih pametnih telefona, ali to očigledno nije uvek dovoljno da bi se ostvarili rezultati kakve kompanija očekuje.  Naime, prodaja jednog od najjačih modela na tržištu, telefona Galaxy S6, ne odvija se sasvim po planu, za šta je u velikoj meri zaslužna i konkurencija..

Naime, sa jedne strane ostvarena je rekordna prodaja iPhone telefona u Kini, dok je sa druge strane nekoliko brendova upravo iz ove zemlje na tržište izbacilo veliki broj jako kvalitetnih modela, koji konkurišu Samsungu po performansama, ali su jeftiniji i do 30%. Iako je korejski gigant pokušao sve što je u njegovoj moći, prodaja je nastavila neumoljivo da pada, pa su u Samsung odlučili da primene najnepopularnije rešenje – spuštanje cena. Tako je Galaxy S6 kompanijin”premium” model” postao dostupan po nižoj ceni za 10 procenata, ali ako je verovati analitičarima to nije kraj.

Ljubitelji ovog brenda koji nestrpljivo iščekuju novi flagship koji bi trebalo da nosi oznaku Galaxy S7, mogu da očekuju da on bude još jeftiniji (u odnosu na S6), u šta ćemo se prilično brzo uveriti (zvanično predstavljanje se očekuje na MWC-u u Barseloni krajem februara sledeće godine). Da li će ovakav nov pristup predstavljati dobru odluku za Samsung, ostaje da se vidi, u svakom slučaju tržište pametnih telefona je prilično osetljivo i svašta može da se očekuje, uostalom videli smo kako je prošla kompanija Nokia nekada najveće ime među proizvođačima mobilnih uređaja…

Izvor: Smart Life

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *