Samsung i dalje ne zna razlog za eksplodiranje Note7

Otkup MobilnihOtkup Android Telefona, Otkup Samsung telefona BeogradLeave a Comment

otkup samsung telefona

Nakon učestalih slučajeva pregrevanja, eskplodiranja Note7 telefona dok je na punjenju, Samsung je konačno stao svemu na put tako što je zvanično povukao zapaljivi model sa tržišta i zaustavio dalju proizvodnju. Ali nakon 2.5 miliona zamenjenih uređaja i oko $2.3 milijarde predviđenog gubitka kasnije, kompanija nije nimalo bliže rešenju misterije: šta je prouzrokovalo eksplodiranje Note7.

Prema najnovijem izveštaju od koji stiže od Wall Street Journal, kompanija i dalje ne zna tačan razlog za eksplodiranje Note7 i šta je nateralo da telefon izgori tokom punjenja. Južnokorejska kompanija je u početku mislila da je problem sa baterijama, vratila prodate telefone nazad, stavila nove baterije od drugog proizvođača, ali očigledno to nije pomoglo jer su i zamenjeni modeli počeli da gore i da se tope.

Umesto da naprave formalno povlačenje uređaja koje uključuje sigurnosne kompanije i agencije koje bi zajedno radile na istraživanju u rešavanju problema, Samsung je odlučio da nastupi sa samostalnim opozivom telefona koji su prodati sa lošom baterijom. Čim su i novi zamenjeni telefoni počeli sa pregrevanjem, kompanija je shvatila da je njihova inicijalna pretpostavka bila potpuno pogrešna, ali tada je već bilo kasno.

Mada, da kompanija nije brzo skočila ne rešavanje problema, moguće je da bi se Note7 i dalje nalazio na tržištu. Ali da su se na vreme obratili sigurnosnim agencijama, možda bi se desilo mnogo manje eksplozija i kompanija bi uspela da sačuva svoj Note brend. Sada možemo samo da nagađamo.

Spoljni stručnjaci su ukazali da postoji mnogo krivaca koji su doveli do eksplodiranja Note7 telefona: softver koji kontroliše način interakcije između baterije i ostalih komponenti telefona, dizajn celokupnog kola, a tu je i mogućnost da je kućište baterije bilo premalo za bateriju tog kapaciteta.

Vlada Južne Koreje sprovodi sopstvenu sveobuhvatnu istragu da bi ustanovila tačan razlog za eksplodiranje Note7 telefona, ali još uvek nisu objavili rezultate svojih istraživanja.

Izvor: Smit Magazin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *