Predstavljeni HTC U Ultra i HTC U Play telefoni

Otkup MobilnihOtkup HTC mobilnih telefona Beograd, VestiLeave a Comment

otkup htc mobilnih telefona

HTC je ove godine malo požurio sa predstavljanjem novih modela. Reč je o modelima HTC U Ultra i HTC U Play.

HTC U Ultra zapravo predstavlja novu kategoriju u HTC-ovoj ponudi, budući da do sada nije nudio top modele u ovim dimenzijama.

Pogledajte: Otkup HTC Telefona

Uređaj dolazi sa 5,7-inčnim Super LCD 5 ekranom u QHD rezoluciji. Tu je i Gorilla Glass 5 zaštitno zaštitno staklo, a ograničena serija dolazi sa safirnim slojem, koji mu osigurava još veću otportnost na grebanje.

Ono što ovaj uređaj čini posebnim je dodatni 160×1040 ekran na vrhu, koji će poslužiti za obaveštenja, kako opšta, tako i od novog HTC-ovog ličnog asistenta nazvanog AI assistant.

HTC U Ultra pokreće Snapdragon 821 u kombinaciji sa 4 GB RAM-a, u startu 64 GB interne memorije i otvor za microSD memorijske kartice. Primarna kamera im senzor od 12 MP f/1.8 otvor blende, 1.55 μm veličinu piksela i optičku stabilizaciju. Prednja kamera ima senzor od 16 megapiskela i širokougaono sočivo za grupne selfije.

Ugradnja Snapdragon-a 821 znači da se ovde zapravo ne radi o top modelu za ovu godinu, jer je izvesno da će takav biti naknadno predstavljen, možda na MWC-u, možda nešto kasnije.

Baterija uređaja ima kapacitet od 3000 mAh, a operativni sistem je Android 7.0 Nougat. Cena uređaja u SAD će iznositi 749 dolara, sa počekom prodaje u martu. Za sada nemamo informaciju o ceni varijante sa safirnim staklom.

Drugi smartphone koji je HTC danas predstavio nosi naziv HTC U Play. Ovaj model dolazi s 5,2-inčnim ekranom 1080p rezolucije. Pokreće ga MediaTek-ov Helio H10 procesor, ali u kombinaciji sa 3 GB, odnosno 4 RAM-a. Interna memorija raspolaže sa 32 Gb prostora, a tu je i ulaz za microSD memorijske kartice.

Optički stabilizovana kamera ima senzor od 16 megapiksela, a dolazi sa f/2.0 otvorom blende i PD autofokusom. Iako ovaj senzo ima nominalno više megapiskela nego onaj na modelu U Ultra, sami pikseli su manjih dimenzija, tako da ne treba očekivati veći kvalitet fotografija od njega.

Baterija ima kapacitet od 2500 mAh i podršku za brzo punjenje. Zanimljivo je da uređaj nema 3,5mm audio jack, pa se slušalice povezuju putem USB-C ulaza.

Cena uređaja će u SAD iznositi 440 dolara, a u prodavnice stiže do kraja ovog kvartala, dakle negde u martu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *