Offone – srpski antismart telefon

Otkup MobilnihMobilni operateri, Otkup mobilnih telefona BeogradLeave a Comment

Uskoro nam stiže još jedan srpski telefon koji će pokušati da postigne ono što Nokia nije uspela! Pogledajte detaljnije o čemu se radi!

OK, možda naslov zvuči previše bombastično, međutim sve što je pomunto je “živa istina”. Ekipa iz studia Alter Ego Architects (AEA), na čelu sa Markom Lazićem je prvo napravila koncept pod radnim nazivom “Ophone” sa kojim su želeli da analiziraju zainteresovanost za ovakav tip telefona koji inače spada u takozvanoj “DumpPhone” kategoriju, što je u suštini potpuna suprotnost “SmartPhone” kategorije.

*Više o Marku Laziću pročitajte OVDE.

Kada su Marko Lazić, Krsto Radovanović i Nikola Lazić prepoznali veliku potrebnu tržišta za telefonom koji će ponuditi dug vek baterije nakon poslednjeg punjenja i koji nikada neće da svojim aplikacijama ometati svog vlasnika u radu, rešili su da koncept pretoče u realnost.

 

Prilikom detaljnijeg razvijanja ovog telefona, ekipa je rešila da ovom uređaju dodeli zvaničan naziv “Offone” i definiše šta će to najviše isticati premium telefon u dumbphone kategoriji. Dakle, prioritet je bio brilijantan dizjan koji mora biti jedinstven i kompaktan, sa naglaskom na čvrstu i istrajnu izradu uređaja.

 

Ako pogledate Nokia uređaje, zaključićete da su oni bili veoma kvalitetni i istrajni. Iako nisu bili Android i iOS uređaji, veliki broj ljudi, pretežno biznis korisnici, su ih ipak koristili. Zašto? Pa nisu želeli da ih telefon ometa, kako na poslu, tako i van njega. Shodno tome, Offone neće imati ni jednu aplikaciju i biće fokusiran samo na funkcije koje mogu doprineti realnoj komunikaciji i socijalizaciji, a ne onoj virtuelnoj. Offone čak neće biti poveziv sa internetom, već će biti GSM poveziv što omogućava isključivo poruke i pozive.

 

Sledeća jako bitna stavka, pored dizajna i jednostavnosti, je istrajnost baterije. Kako Marko Lazić ističe, telefon bi u režimu pripravnosti, sa stalno uključenim E-Ink ekranom, mogao raditi preko mesec dana, bez problema! Budući da je E-Ink ekran jako ekonomičan, jedini potrošač pored njega će biti funkcije pozivanja i slanja SMS poruka. Takođe, MP3 melodije će moći da se reproduktuju, ali neće moći da se skladište u velikom broju kako u nekom momentu Offone ne bi postao MP3 Player. Ove informacije nam praktično obrazlažu to kako on uspeva da izdrži preko mesec dana nakon poslednjeg punjenja.

 

*Više fotografija u punoj rezoluciji pogledajte OVDE.

Zainteresovanost za ovaj projekat je neverovatno velika te je on sada postao samostalan, a prvi Offone, u svojstvu funkcionalnog prototipa, ćemo moći da vidimo u junu mesecu. Ne zaboravite, želja Marka Lazića i ekipe je da u budućnosti korisnici dobiju priliku da biraju između premium smartphone-a i premium dumphone-a. Da korisnici jednostavno imaju mogućnost da kupe jednostavan telefon, brilijantnog dizajna, izrađen kvalitetnom 3D štampom i takvih dimenzija da on može stati u gotovo svaki novčanik.
Pratimo “Offone” facebook stranicu i sa nestrpljenjem čekamo prototip. Nadamo se da ćemo među prvima dobiti priliku da ga probamo i prenesemo vam to kakvo je iskustvo koristiti premium “dumbphone”. Lajkujte njihovu stranicu OVDE.

Izvor: Pametni Telefoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *