Odjavite se sa iMessage pre prelaska na Android ili Windows

Otkup MobilnihOtkup mobilnih telefona Beograd, VestiLeave a Comment

Ukoliko ste odlučili da “najveći iPhone do sada” nije vaš budući pametni telefon, te radije prelazite na neki od popularnih Android uređaja, ne bi bilo loše da prethodno odjavite vaš broj sa popularnog iMessage servisa i tako u startu izbegli mnoge probleme kao što je nestajanje SMS-ova.

Već duže vreme milioni korisnika suočavaju se sa izgubljenim porukama prilikom prelaska sa iPhone-a na neki drugi pametni telefon kojeg pokreću Android ili Windows Phone OS. Problem se javlja prilikom registracije broja koji Apple koristi za besplatnu razmenu poruka, a koji ostaje vezan uz meta podatke i nakon što se kartica ubaci u drugi uređaj.

Kako bi rešili ovaj problem, iz Cupertina su jutros predstavili novi alat koji za cilj ima odjavu vašeg broja sa iMessage servisa, a koji će gotovo sigurno rešiti sve probleme koji su se javili usled prebacivanja na pametni telefon drugog proizvođača. Pomenuto rešenje proniklo je iz tužbe koja je početkom godine podneta protiv ove kompanije i komplikovanog procesa usklađivanja poruka.

Iako je web alat kreiran kao poslednje rešenje, na Apple-ovom sajtu mogu se naći i instrukcije za isključenje ovog servisa pre prodaje uređaja. Sve što je potrebno kako bi se odjavili sa iMessage poruka jeste da na vašem iPhone-u uđete u Settings > Messages i isključite iMessage kao opciju. I to je to – problem koji je mučio svetske putnike i developere mobilnih aplikacija, sada je konačno deo prošlosti.

Izvor: Netokracija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *