Objašnjeno zašto se Samsung Galaxy Note 7 samozapaljivao

Otkup MobilnihOtkup Android Telefona, Otkup Samsung telefona Beograd, VestiLeave a Comment

otkup samsung galaxy note mobilnih telefona

Na internet stranicama kompanije Instrumental objavljena je inženjerska analiza Samsungovog ovogodišnjeg najvećeg hit telefona, i istovremeno najvećeg fijaska ove kompanije u isto vreme.

Samsung Galaxy Note 7, već i ptice na grani to znaju, povučen je ove jeseni s tržišta nakon što ih se veći broj zapalio, oštećujući pritom imovinu i povređujući ljude.

Predlažemo: Prodajte svoj zapaljeni Samsung Galaxy Note 7 nama

Sada je ekipa s portala Instrumental rastavila jedan funkcionalni Note 7 i analizirala njegovu unutrašnjost kako bi utvrdili šta je uzrokovalo veći broj samozapaljenja. Ispočetka je bilo jasno da je reč o problemu s baterijom – njenom izradom, lošom izolacijom, ili lošim smeštajem unutar uređaja. Inženjeri su u ovoj nezavisnoj analizi, došli do zaključka da je uzrok svega bila očigledna konstrukcijska greška.

Litijum-polimerska baterija Galaxy Notea 7 izrađena je od slojeva litijum-kobalt-oksida i grafita, koje odvajaju polimeri uronjeni u elektrolit. Direktno spajanje slojeva, kao što znamo, vodi do zapaljenja ili eksplozije. Ali zašto je do toga došlo?

Ovi inženjeri smatraju da je problem bio u smeštaju baterije u kućište uređaja. U Samsungu su očito hteli u što manje kućište ugurati što veću bateriju, ostavljajući minimalni prostor oko nje. Prilikom korišćenja i punjenja, baterija se očekivano greje, što dovodi i do povećanja njenih dimenzija. Ostavljeni prostor do kućišta očito je bio premalen (preporučje se oko 10% veličine baterije ostaviti kao prostor za širenje), pa baterije u Noteu 7 nisu imale mesta za širenje. Jednostavnom logikom zaključuje se da su zbog toga bile izložene mehaničkom pritisku, što je na kraju dovelo do oštećenja njihove unutrašnje strukture i – eksplozije.

Ova greška krši jedno od osnovnih pravila konstrukcije uređaja, kažu ovi inženjeri, da je nemoguće da se ovakav dizajn dogodio slučajno. U Samsungu su po svemu sudeći išli na rizik, gurali su tehnologiju do limita, uz nedovoljno testiranja, i rezultat je ispao katastrofalan.

Izvor: Kupi Mobilni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *