Novosti iz Apple-a: iPhone6s i iPhone6 Plus

Otkup MobilnihVestiLeave a Comment

Kompanija Apple je predstavila iPhone 6s i iPhone 6s Plus, najnaprednije iPhone uređaje ikada, koji sada donose novu dimenziju unutar revolucionarnog Multi-Touch interfejsa. Novi iPhone modeli stižu sa 3D Touch funkcijom, koja oseća jačinu pritiska na ekran i omogućava korisnicima da na intuitivne nove načine pristupe funkcijama i interaguju sa sadržajima. iPhone 6s i iPhone 6s Plus stižu sa Retina HD ekranima koji su načinjeni od najjačeg stakla koje je ikad bilo na jednom pametnom telefonu kao i od aluminijuma serije 7000, posebne legure koja se koristi i u vazduhoplovnoj industriji, uz predivne metalne finiše koji sada uključuju i “rose gold” opciju.

 

iPhone 6s i iPhone 6s Plus nas takođe upoznaju i sa novim pristupom na temu fotografije, koji se naziva “Live Photos” (engl. žive fotografije) i koji oživljava vaše slike beležeći momenat u pokretu. Live Photos, 3D Touch i druga poboljšanja unutar novih iPhone uređaja pokreće A9 čip, koji je dizajnirao Apple, a koji je najnapredniji čip koji se ikad našao u nekom pametnom telefonu. Ovaj čip nudi više performanse, uz sjajnu autonomiju baterije.

 

“Jedina stvar koja je promenjena na iPhone 6s i iPhone 6s Plus je svaka — 3D Touch omogućava korisnicima da barataju interfejsom na potpuno drugačije i zabavnije načine, a inovativni Live Photos oživljava vaše fotografije”, rekao je Filip Šiler, stariji podpredsednik marketinga u kompaniji Apple. “Ovo su najnapredniji iPhone modeli ikada, sa aluminijumom serije 7000, staklom koje je jonizovano za veću tvrdoću, novim 64-bitnim A9 čipom, iSight kamerom rezolucije od 12 megapiksela i prednjom, FaceTime HD kamerom rezolucije od 5 megapiksela, a sa bržim Touch ID, bržim LTE modemima i bržom WiFi tehnologijom – korisnici će ih zaista obožavati.”

iphone6-stock-photo

3D Touch

 

iPhone 6s i iPhone 6s Plus nam donose nove načine za navigaciju kroz grafički interfejs operativnog sistema jer koriste nivo jačine pritiska kako bi uveli nove gestikulacije — Peek and Pop (engl. zaviri i iskoči) — kako biste mogli da uronite unutar ili iznad sadržaja bez da zapravo promenite mesto na kome se nalazite. Lagan pritisak će zaviriti u sadržaj fotografije, e-mail poruke, web stranice ili nekog drugog sadržaja, a malo jači pritisak omogućava da uronite u taj sadržaj. Sa opcijom “Quick Actions” (engl. brzi meni), 3D Touch obezbeđuje prečice ka akcijama koje najčešće i ponavljate, pa tako možete da pošaljete poruku ili napravite selfi samo jednim pritiskom na Home screen.

Inovacije sa kamerama

 

Najpopularnija kamera na svetu sada je postala još bolja, jer novi iPhone omogućava da uhvatite i ponovo proživite nezaboravne momente na potpuno nove načine. iPhone 6s i iPhone 6s Plus uvode opciju “Live Photos”, koja unapređuje snimanje regularnih fotografija i beleži momente u pokretu. “Live Photos” su prelepe fotografije rezolucije 12 megapiksela koje, na dodir, prikazuju momente neposredno pre i nakon što je fotografija snimljena, kako biste mogli da uživate i ponovo proživite sećanje na bolji način nego što je to do sada bilo moguće, uz samo jednu sliku, zarobljenu u vremenu.

Video visoke definicije, sa podrškom za snimanje u 4K modu (rezolucija od 3840 x 2160 piksela), daje preko 8 miliona piksela, a upotreba optičke stabilizacije i tokom snimanja video klipova na iPhone 6s Plus modelu, omogućava predivne snimke i u uslovima slabog osvetljenja. Nakon snimanja 4K video snimaka, iste možete editovati na vašem Mac®, PC ili iPad®-u, a sa poslednjom verzijom iMovie® aplikacije za iPhone, čak je moguće i simultano, paralelno editovanje dva strima.

Ostala poboljšanja kamere uključuju:

–    novi senzor rezolucije od 12 megapiksela, remek delo moderne tehnologije, donosi novu tehniku poboljšanih piksela i novi procesor za obradu signala, koji obezbeđuje življe boje i oštriju sliku, kao i detaljnije fotografije;

–    nova FaceTime® HD kamera rezolucije 5 megapiksela stiže uz Retina Flash, poseban blic u ekranu koji na kratak trenutak čini displej tri puta svetlijim, uz upotrebu True Tone® osvetljenja za pravilno osvetljene i eksponirane selfi fotografije

 

Napredne tehnologije

 

A9, Apple-ova treća generacija 64-bitnog čipa za prenosne uređaje pokreće sve pomenute inovacije uz 70 procenata brže CPU i 90 procenata brže GPU operacije u odnosu na A8, a sve uz dobitke na polju energetske efikasnosti koja donosi duže trajanje baterije. A9 čip i iOS 9 su dizajnirani da zajedno postignu optimalne performanse gde je to najbitnije, a to je realna upotreba. M9, Apple-ov koprocesor za izračunavanje pokreta i pozicije, sada je integrisan unutar A9 čipa, pa omogućava neprekidan rad i praćenje još više funkcija uz nisku potrošnju, uključujući i “Hej Siri” opciju, bez potrebe da iPhone bude uključen na punjač.

Sa naprednim bežičnim tehnologijama koje uključuju i brži Wi-Fi i LTE Advanced, korisnici iPhone 6s i iPhone 6s Plus modela mogu da pretražuju, skidaju i strimuju sadržaj još brže nego ranije. Novi iPhone modeli pdržavaju čak 23 LTE frekvencije – što je najviši broj koji je podržan od strane nekog pametnog telefona – a to omogućava bolji roaming svuda u svetu.

 
Najnapredniji mobilni operativni sistem na svetu, iOS 9, donosi nova pametna poboljšanja na iPhone sa proaktivnom asistencijom, moćnim pretraživačem i poboljšanim funkcijama Siri® asistenta, a sve to štiteći korisnikovu privatnost. Već dostupne aplikacije koje su deo iOS sistema, postale su dosta moćnije: Notes je potpuno redizajniran, informacije o tranzitu su dodate u Maps, a potpuno nova News aplikacija je najbolji način da se prate vesti na jednom mobilnom uređaju. Osnova iOS sistema je još snažnija uz unapređenja softvera koji sada zahteva mnogo manje prostora za instalaciju, a tu su i brojna poboljšanja na polju sigurnosti i bezbednosti podataka za bolju zaštitu vaših uređaja.

Izvor: SmartLife.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *