Novi LG OLED televizori podržavaju čitav spektar HDR tehnologija

Otkup MobilnihOtkup televizoraLeave a Comment

otkup televizora

Kompanija LG Electronics (LG) udružila se sa najvećim televizijskim kućama i provajderima sadržaja, kako bi na svom štandu na sajmu IFA 2016 u Berlinu demonstrirala snagu HDR tehnologije. Demonstracija ove vrhunske tehnologije slike osmišljena je da bi posetioci imali priliku da iz prve ruke iskuse HDR sadržaj na OLED televizorima, kao i da dožive sadržaj remasterovan uz pomoć Dolby Vision i HDR10, kao i Hybrid Log Gamma (HLG) tehnologija slike.

LG OLED televizori već podržavaju otvoreni format HDR10 i Dolby Vision™ tehnologija, koje preferiraju filmski reditelji i provajderi sadržaja. Inače, svaki veći filmski studio podržava Dolby Vision™ za bioskopska ostvarenja, a većina provajdera sadržaja koriste ovaj format prilikom prenosa uživo.

otkup televizora

Kompanija LG će sa partnerima na IFA sajmu održati nekoliko HDR demonstracija, od kojih i prenos HLG sadržaja korišćenjem satelitske mreže ASTRA i British Broadcasting Corporation’s (BBC) kopnenog sistema za emitovanje. HLG inače predstavlja novi HDR standard, razvijen u saradnji britanske BBC i japanske mreže NHK, koji je kreiran da bi omogućio emiterima slanjeHDR prenosa putem kablova, kao i prenos uživo.

Kompanija LG će na sajmu IFA 2016, takođe, po prvi put javno predstaviti HDR tehnologiju, kombinujući High Frame Rate (HFR) i HLG sadržaj. LG će se udružiti sa BBC mrežom i Evropskom unijom emitera (EBU) kako bi demonstrirali HFR HLG sadržaj koji je kompatibilan saMPEG DASH (IP streaming), ali i sa DVB-T2 sistemom za prenos. Ova nova tehnologija povećava kvalitet Ultra HD slike emitovanjem i do 100/120 frejmova u sekundi, što omogućava jasniji i realniji prikaz pokreta na ekranu.

„Uz tehnološku fleksibilnost bez presedana, LG OLED televizori nude trenutno najnaprednije mogućnosti HDR tehnologije na tržištu, koja će u budućnosti moći velikom broju korisnika da omogući bogat sadržaj vrhunskog kvaliteta, bez obzira na format“, rekao je Brajan Kvon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment.

Svi posetioci sajma IFA 2016 mogu da posete štand kompanije LG u hali 18 u Messe Berlinu, i iz prve ruke iskuse HDR sadržaj na OLED televizorima.

Mi radimo otkup televizora novije generacije, ako imate televizor za otkup, kontaktirajte nas.

Izvor: SMIT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *