Novi iPhone 7 bez audio izlaza za slušalice?

Otkup MobilnihOtkup iPhone telefona Beograd, VestiLeave a Comment

Novi iPhone telefoni sa oznakom 7 bi mogli ostati bez analognog 3.5mm audio jacka, kako sugerišu neki kineski izvori iz lanca snabdevanja kompanije Apple.
Umesto njega, slušalice će se povezivati na telefon kablom na Lightning port a tu je i mogućnost povezivanja bežičnih bluetooth slušalica. Adapter sa Lightening porta na 3.5 mm će takođe postojati.
Appleov motiv je dvostruk – napraviti novi iPhone 7 tanjim i pogurati malo prodaju bežičnih slušalica na kojima je veoma dobra zarada. Valja napomenuti i to da vaše nove Lightening slušalice verovatno neće raditi sa vašim kompjuterom i ostalim uređajima koji nisu iz Applea.
Čini se, po svemu sudeći, da Lightening port ne podržava analogni audio (stari 30-pinski podržava). Samo nepostojanje analognog porta znači da ćete stare slušalice sa kablom moći da koristite ali uz DAC (digitalno-analogni konverter) koji morate nositi uz njih.
Ovo će slušanje muzike analognim slušalicama na ovaj način učiniti mnogo komplikovanijim, skupljim i verovatno će uzrokovati mnogo veću potrošnju baterije (da i ne pominjemo zauzimanje Lightening porta a samim tim i nemogućnost punjenja telefona u isto vreme). Postoji i mogućnost da Apple pošto-poto da novi uređaj bude vodootporan a stari audio ulaz u tom slučaju ne bi bio pametno rešenje.

Kao i obično, ipak ćemo ove poluinformacije uzeti sa dozom rezerve i nadaćemo se da ovo ipak na kraju neće biti istina.

Izvor: SocialEmotion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *