iPhone 7 predstavljen

Otkup MobilnihOtkup iPhone telefona Beograd1 Comment

iphone 7 srbija

Nakon godinu dana čekanja, šuškanja i nagađanja, iPhone 7 i iPhone 7 Plus su danas konačno predstavljeni na godišnjoj konferenciji u Bill Graham Civic Auditoriumu u San Francisku.

Do sada je Apple prodao milijardu iPhone uređaja, a sa serijom 7 želi da ovu brojku podigne još višlje. Da vidimo šta nam je to noviuređaj danas pokazao.

Dizajn i otpornost

Dva nova uređaja su napravljena od istog aluminijuma kao i prošlogodišnji modeli 6S i 6S Plus. Takođe, imaju i ekrane iste veličine: 4.7 inča za S7 i 5.5 inča za S7 Plus model.

Ali si i pored toga primetne neke novine i novi modeli imaju više reflektivnu površinu, više nalik ogledalu, odnosno finiš visokog sjaja. Oba modela imaju antenu ugrađenu u vrh i dno uređaja i nevidljive su.

 

Spreda, u drugu ruku, sličnost sa prošlim ekranom je mnogo veća ali Apple kaže da je novi za čitavih 25% svetliji i da je veća gama boja. Takođe, potvrđeno je da ovaj model neće imati 3.5mm audio džek. To znači da će vam trebati Lightning konverter, ili par novih Bluetooth slušalica.

Glavna kamera na zadnjoj strani još uvek malo viri iz ravni, ali i novo je to što model 7 Plus ima dual glavnu kameru, sličnu kao LG G5. Ovo je prvi iPhone koji će imati ovu opciju i biće lako prepoznatljiv sa zadnje strane. Kamere su 12MP dok je druga zadnja kamera na Plus modelu, 12MP telephoto.

Konačno, oba modela će biti vodootporna i otporna na prašinu. To znači da imaju IP67 sertifikat, odnosno, da mogu izdržati i do 30 minuta na dubini od jednog metra.

Takođe, sada ima više boja u paleti uređaja te su pored standardnih srebrne, zlatne i roze zlatne, sada dodate i Jet crna i crna boja. “Tamno crna”  je zamenila Space sivu i matirana je. “Piano crna” je sjajno crna varijanta.

 

Pored ovih nabrojanih izmena, tu je još nekoliko interesantnih:

Novi iOS 10
Novo Home dugme osetljivo na pritisak i TouchID senzor.
Oba uređaja imaju audio zvučnike na vrhu i dnu i Apple obećava neverovatan zvuk.

 

Nedostatak ulaza za slušalice, proizvođač je “nadomestio” poboljšanjem wireless audio W1 čipa. Isti je implementiran i u novi proizvod, AirPods.

Dostupnost i cena iPhone 7 i iPhone 7 Plus

iPhone 7 i iPhone 7 Plus su već dostupni za prednarudžbine i Apple kaže da će zvanično biti dostupni od 16. septembra. iPhone 7 će koštati od 649$ a varijante skladišta su 16GB, 128GB i 256GB.

iPhone 7 Plus će počinjati cenom od 769$ i biće u istim varijantama skladišta od 16GB, 128GB i 256GB.

One Comment on ““iPhone 7 predstavljen”

  1. Pingback: Nokia D1C primećena na AnTuTu testu,Full HD ekran, 13MP kamera - Otkup Mobilnih Telefona Beograd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *