Find My Phone sa ugašenim uređajem?

Otkup MobilnihOtkup iPhone telefona BeogradLeave a Comment

otkup neispravnih telefona

Pronalazak izgubljenog iPhone uređaja mogao bi uskoro postati puno jednostavniji, sudeći po novom Appleovom patentu koji je nedavno odobren.
Novi patent opisuje način određivanja lokacije iPhone uređaja nakon što se isključi, što znači kako bi opcija Find My Phone radila čak i ako vam je uređaj isključen.

Find My Phone u ovom trenutku prikazuje sve vaše uređaje na mapi, ali morate uključiti ovu opciju pre nego što izgubite uređaj.

Trenutno, bilo ko može isključiti uređaj i izvaditi SIM karticu, te na taj način izbeći ovu sigurnosnu meru. Čini se kako Apple aktivno radi na tome da reši ovaj problem.

 

U patentu broj US20160323703, za koji je Apple predao zahtev 6. maja, Apple opisuje kako bi mogao dodati novu mogućnost na iPhone koja povremeno radi kada uređaj nije upaljen i šalje podatke o lokaciji uređaja.

Prema patentu, Apple bi koristio merač vremena koji bi povremeno upalio deo uređaja, a moduli za određivanje lokacije bi onda slali podatke korisniku.

Pogledajte još i: Otkup iPhone mobilnih telefona u Beogradu

Nova mogućnost bi koristila email ili tekstualne poruke kako bi slala kodove, slike, glasovne poruke ili uzorke koji bi pomogli prilikom pronalaženja uređaja.

Treba naglasiti kako sama činjenica da je Apple dobio patent ne znači da će ova novost biti dodata Appleovim uređajima.

U ovom trenutku nema nikakvih informacija kada bi nova mogućnost trebala biti spremna, ako ikada i bude. Ali, s obzirom na to koliko se Apple trudi da poboljša sigurnost svojih uređaja, moguće je kako planiraju da je uključe u svoje uređaje što pre.

Izvor: iMagazin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *