Beograd i Pančevo dobili 4G

Otkup MobilnihMobilni operateri, Otkup mobilnih telefona BeogradLeave a Comment

otkup telefona sa vip mreže

Vip mobile danas je prvi u Srbiji pustio u upotrebu  4G LTE mrežu. Pančevo je prvi grad potpuno pokriven signalom  4. generacije, a Vipova 4G LTE mreža se upravo širi po većem delu Novog Beograda i  zahvata pojedine delove starog gradskog jezgra.

Uskoro bi 4G mrežom trebalo da budu  pokriveni Kopaonik i Zlatibor, dok je u  narednim fazama planirano širenje po većim gradovima u Srbiji.

– Pošto je komercijalno uvođenje mreže 4. generacije osnova za ponudu novih i naprednijih usluga, Vip planira da ove godine uloži oko 30 miliona evra u njen razvoj, a dodatno ćemo unaprediti i naše postojeće 3G i 2G mreže širom Srbije –  rekao je Dejan Turk, direktor kompanije Vip mobile tokom demonstracije mogućnosti nove mreže u Beogradu. On je istakao da od uvođenja 4G LTE svi imaju koristi jer se obezbezbeđuju nove investicije za razvoj telekomunikacione infrastrukture, ubrzava komunikacija, olakšava poslovanje pravnih lica i poboljšava kvalitet života građana.

Dok je Beograd pojačan 4G signalom, neki delovi Srbije i dalje nemaju ni 3G, odnosno brzina interneta je i do 20 puta manja nego prosečan ADSL. Ipak, iz Vipa poručuju da će 2G signal biti zamenjen 3G mrežom i da je trenutno targetirano 800 lokacija u Srbiji u kojima će se desiti jačanje infrakstrukture. – saznajemo na Mobilna telefonija portalu.

Izvor: Telegraf.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *