Apple predstavio nove MacBook Pro računare

Otkup MobilnihOtkup iPhone telefona Beograd, otkup mac racunaraLeave a Comment

otkup mac book pro

Apple je predstavio nove modele MacBook Pro računara koji će imati dispej veličine 13, odnosno 15 inča i dolaziće u silver i space gray boji.
Novi MacBook Pro računari su tanji i lakši od računara prethodne generacije, imaju veći Trackpad i novi dizajn tastature, a Apple ih naziva najmoćnijim MacBook Pro računarima ikad.

Model koji ima displej od 13 inča sadrži 2.9 GHz Intel Core i5 procesor sa Turbo Boost brzinom do 3.3 GHz, 8 GB RAM memorije i 256 GB prostora flash memorije. MacBook Pro od 15 inča ima 2.6 GHz quad-core Intel Core i7 procesor sa Turbo Boost brzinama do 3.5 Ghz, 16 GB RAM memorije i 256 GB flash memorije. Oba računara nude do 2.3 puta bolje grafičke performanse nego modeli prethodne generacije.

POGLEDAJTE JOŠ I: >>> Otkup Mac računara <<<

 

Model koji ima displej do 15 inča sadrži Radeon Pro, dok 13 inčni model ima Intel Iris grafičku karticu. Obe verzije uključuju SSD sa brzinama čitanja od preko 3GBps, kao i mogućnost pokretanja 5K displeja kroz Thunderbolt 3 ulaz.

Što se tiče samog displeja, Apple je napravio najsvijetliji displej sa najboljim prikazom boja na prenosnom računaru ikada. Novi displej je 67% svetliji od prethodne generacije MacBook Pro računara, ima 67% više kontrasta i prvi je Mac prenosni računar koji prikazuje široku paletu boja. Apple je naglasio kako ništa od navedenih novosti ne utiče na trajanje baterije, zato što displej troši 30% manje energije od displeja na prethodnim modelima.

 

Ove nedelje je 25. godišnjica Appleovog prvog notebook računara; kroz godine su sve generacije predstavljale nove inovacije i mogućnosti, pa je prikladno da je nova generacija MacBook Pro računara učinila najveći skok do sada. – Philip Schiller, Apple

MacBook Pro sada ima četiri Thunderbolt 3 ulaza i svaki se može koristiti za punjenje, što znači kako je MagSafe i zvanično uklonjen iz MacBook Pro serije računara. Računari imaju i potpuno novi dizajn, te je novi model od 13 inča širok samo samo 14.9 mm, odnosno 17% je tanji nego prethodni model, dok je model od 15 inča širok samo 15.5 mm, odnosno 14% je tanji nego prethodni model.

 

Najveća novost na računarima je novi “Touch Bar”, koji se nalazi iznad tastature i menja Function tastere. Kao i što se pričalo, Touch Bar menja funkciju u odnosu na aplikaciju koja je aktivna i prilagođava se onome šta je na displeju, bez obzira je li reč o menjanju meseci na kalendaru, biranju albuma u Photos aplikaciji, biranju emojija u Messages aplikaciji ili nekim funkcijama u aplikacijama drugih proizvođača, kao što je Microsoft Office.

Još jedna novost je Touch ID, koji je integrisan u taster za paljenje. Kada korisnik namesti svoj Touch ID na računaru, može koristiti otisak prsta kako bi palio računar, menjao korisničke naloge ili koristio Apple Pay.

Druga generacija butterfly mehanizma na tastaturi omogućava bolju odgovornost tastera. Ispod tastera nalazi se Trackpad koji je 50% veći na modelu od 13 inča, a dvostruko je veći na modelu od 15 inča. Zvučnici su takođe poboljšani, glasniji su, imaju kvalitetniji i jasniji zvuk, kao i udvostručen dinamički opseg.

Neke od novosti i funkcije vezane za nove MacBook Pro računare možete videti u  promotivnom video snimku postavljenom na Appleovom zvaničnom Youtube kanalu.

Izvor: iMagazin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *